Špetce alkoholu

Špetce alkoholu

Anotace: za možnost napsání a Johnu Keatsovi za inspiraci a verš...

Zarmoucení, za polibky večerů,
ústa se tak za lahodnost schovávají,
písně jak na struně decimály zní,
kdy měsíc v slunce vychází.

Tak snažím se snít, své sny,
pohřbeny hluboko pod životem,
snad květiny na mě si vzpomenou,
za polibek, za měsíc v třískot se rozpadajíc.

A tam, tam slz několik,
za úsvitu, při slunci úsvitu,
Ziriant jsem spatřil, s hvězdou Toulavou,
při srdci co úsměv mi ochraňují.

„Vždyť co je život? Uvaž!“

Snad kapky deště na stěnách,
kdy oči pláčou svoji píseň jedinou,
za okovy snů, pro pláč dospělých.

Tak jen čmárám po kouscích básní,
na papír navždy už vtisknuty,
a tam, tam slova nic neznamenají,
protože ruce przní sny a o to vše
je krutější naše přítomnost…
Autor Láďa, 29.03.2010
Přečteno 260x
Tipy 9
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, Květka Š., blue, ziriant, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak jen čmárám po kouscích básní,
na papír navždy už vtisknuty,
a tam, tam slova nic neznamenají,
protože ruce przní sny a o to vše
je krutější naše přítomnost…
***

29.03.2010 17:52:00 | ROMAN LOHNERT

Intenzivní čtenářský a snový zážitek... Tak dál proměňuj zbytky úsvitů a soumraků do reality, já můžu jen říct: děkuju za tvá slova a děkuju, že jsi.

29.03.2010 17:11:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí