Trest smrti

Trest smrti

Anotace: Bohužel i bez zločinu...

Už všeho mám dost,
Zvlášť svého marného bytí.
Copak je to za radost?
Jen čekat až smrt tě chytí?
Každou vteřinou cítím se slabší,
postupně ubývá mi sil.
Už nikdy nebudu mladší,
za sebou pár mil.
Věci pominuly,
v mlze se ztratily.
Věci se podařily,
plány zas zhatily.
Startovací čára už dávno překročená,
nesmrtelnost soudem navždy odročená.
Přísný soudce je život sám,
však trest smrti přijímám.
Stejně jako všichni…
Všichni jsme se provinili – čím?
Snad životem samým.
Všichni jsme trestanci a stejní tím
doufáním planým.
Že jednoho dne přijde milost,
oddálí pak naši shnilost.
Jenže to se nestane.
Srdce bíti přestane.
V hrudi zůstane jen sféra
podobná jak atmosféra.
A my přijmeme náš trest.
Pod stolem dám ruku v pěst.
Neustále se ptám pak,
proč je to vlastně tak…
Autor Prinzeschen, 29.03.2010
Přečteno 241x
Tipy 5
Poslední tipující: Houda, Javavia, CULIKATÁ, blue
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí