První jarní

První jarní

Anotace: pozdnějarní... jaksi chorobná na složeniny.. jak má hlava, s třiceti sedmi stupni.. haha, nebo kecám..

Sbírka: Lehce neveselý přístavní věci, Lehce neveselý přístavní věci,

Před sebou máme labutě, řeku a tmu
co pozvolna přichází od západu.

Ač je stále březen
vzduch je syt skoroletním teplem.
Nebo byl.
Chladivými tóny se teď hlásí noc...

V dálce, nad obzorem
se neslyšne blýská
a já už v kostech cítím déšť,
kterej přižene se za několik drobnominut
nebo vůbec ne.

Labutě odplouvají pryč,
někam za most, někam za červenozářícími tramvajemi.
Je čas, je čas vstát a připojit se
k vláčnému lehkoproudu chodců
mířících nábřežím tam a zpět.


jdu
tam.

...A ty?

Tyhle podivně, nesmyslně, naláhavě
chuťopálivý večery...
Probouzí cikánskou touhu po dálkách.
V mým zdánlivě usazeným srdci...

A ty...?

Umíš vložit do cesty poslední síly,
když nevěříš
že v temném bodě uzoufání
přichází naděje, jistota silnější
než všecky šedobetonový sliby světa..?


jdu tam...

A ty
.
zpět...

Pod bouřkovitým příkrovem
mizí labutě, tramvaje, svět...

mizí mezi odrazy hvězd
na časněnoční hladině tichomluvný řeky,
co plyne tam,
ale nikdy..

tím druhým směrem...
Autor fialová, 30.03.2010
Přečteno 339x
Tipy 7
Poslední tipující: adida, Kajaro, CULIKATÁ, ann-ihilation, fuu
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Strašně moc rád Tě čtu!

19.04.2010 22:49:00 | Kajaro

krásná

30.03.2010 08:25:00 | ann-ihilation

jo,ten náboj...to je asi přesný pojmenování...taky ho tam cítím...

30.03.2010 01:59:00 | Houda

velice se mi líbí náboj tvých básní

30.03.2010 00:18:00 | fuu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí