Cirkus

Cirkus

Anotace: Metafory života...

Život je jeden velký cirkus.
A nebe nad námi se tyčí jako šapito.
Jsem jen artista, co má trochu upito.
A balancuje na úzkém provázku
skoro jako na hraně mezi životem a smrtí.
Stačí jen letmý dotyk oblázku
a do propasti se bez pomoci zřítí.
Přímo do tlam rozzuřených šelem,
nakrmí je vlastním tělem.
Spadne do čelistí nemilosrdných lvů.
Kteří ho rozpárají včetně lebečních švů.
Nezbude nic z klaunských snů.

Život je jeden velký cirkus.
A já jsem artista, co v něm na provaze cvičí.
Pode mnou klauni a šašci hloupě křičí.
O tom, že má povinnost je pod šapitem
tančit tance veselé.
O tom, že ještě před úsvitem
poznám co je kyselé.
A citron to není.
Jsou to slzy,
jsou to snění,
je to pozdní brzy.

Život je jeden malý cirkus.
Kde každý má svou bezvýznamnou roli.
A když představení skončí, strašně to bolí…
Autor Prinzeschen, 31.03.2010
Přečteno 272x
Tipy 9
Poslední tipující: Houda, ilona, Psavec, Házté, CULIKATÁ, Kristine Clary-Aldringen, Petbab
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezká ST

04.04.2010 08:37:00 | Houda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí