Proč uticháš?

Proč uticháš?

Anotace: ...

Nad mořskými řasami vznáší se voda
je vznešená
svou panenskou vůní
a svými krystalky soli
jak kodaňská Malá víla
co hledí na jeden bod
co hledí do dálky
jak Viktoriiny vodopády
co vynesly páru na svých rukách
a ona pak prudce vzlétla
jako stará vážka
co zatoulala se
co snad rozpustila se
v divokých malinách
každý den ztrácíš se
každý den uticháš
lidská pokoro
vždyť…
monopol na pohlaví neexistuje
a přesto to jen říkat nestačí
vlečeme naše tělo
skrze propasti na vrcholcích střech
co po nich stéká dolů prudký déšť
a já bojím se, že Tě již nenajdu.
Autor Martin Kredba, 01.04.2010
Přečteno 280x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Jana M., Psavec, labuť, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná...

01.04.2010 10:28:00 | Květka Š.

hezký..

01.04.2010 10:12:00 | xoxoxo

Ale určitě najdeš Matýsku,neboj.Kdyby jsi neviděl na cestu-Culík Ti půjčí pořádnou baterku:-)

01.04.2010 08:25:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí