Hraji to dál

Hraji to dál

Anotace: ....

Zmizels mi z očí
a už na tebe nemyslím,
myslím tím každých jedenáct vteřin.
To víš,
raduju se
i z malých krůčků.
Vteřina ke vteřině
a možná za pár let zapomenu i ten výmluvný pohled
pronikavý jako čestně nabroušený nůž
do sotva srostlé rány.
Pohled, co vyslovuje
přesně to, co činy a jiná gesta snaží se usilovně popřít.
Možná si příště raději nechej zavázat oči.

Ještě pár takových pohledů
a stane se ze mě schizofrenička.
Dobrá, tak přeháním,
duševní zdraví mi právě dost dobře slouží,
i když mám tendenci
se za to jiným omlouvat.

Přibude pár slziček,
ale co na tom,
studna, do které pláču,
je bezedná.
A možná pár zlostných výkřiků
udušených do polštáře,
tak jak to děláme my
utajené hysterky jednadvacátého století.

A co ještě?

Opiju se
prostřednictvím pár platonických lásek
k chlapcům modrých očí
a budu jim všem fantazijně nevěrná,
s brunetkou odnaproti.
Vždyť víš, jak miluji vyváženost.

Netuším, kdy to všechno zabere
někdy si myslím,
že už jsem z toho venku,
pak potkám na ulici feťáka,
nakloní se
a šeptne mi:
"Jo holka, to já taky."
To, co v té chvíli nelže
je jeho aroma.

Optimismus nějak neztrácím,
jak jinak, moje diagnóza.
Naděje neumírá
ani ta naivní víra v dobré konce
ne a ne opustit mě.
Ani nevím, zda je ten nejlepší konec
je opravdu moje zapomnění.
Takové pohádky mi jako malé zatajili.
Ale uvidíme,
jak to bude dál
dle tvého nového postmoderního scénáře.
Autor Eventris, 03.04.2010
Přečteno 228x
Tipy 2
Poslední tipující: Jan Hrábě
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi to... jaké máš oči Ty? :-)

08.04.2010 09:49:00 | Jan Hrábě

líbí se mi...a ach, ano, chlapci s modrýma pronikavýma očima..

03.04.2010 21:33:00 | ann-ihilation

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí