Edison

Edison

Anotace: Brzké nedělní odpoledne

Sbírka: Ztrácím tě

V neděli pod mrakem po těžké noci
v jedné ruce knihu, v druhé létavici
S nohama nahoře
Oddána pokoře
V náručí svého Parkinsona
četla jsem onoho Edisona

Veršíky do duše něžně mi vpluly
hladinu radosti příjemné vzduly
S úsměvem na rtech
Hrnečkem v prstech
Jak báseň umí duši hladit
vám tady nemusím snad tvrdit

Černošedý háv dal mu Vitalis
Edisonu non plus ultralis
V modravém županu
Na mém otomanu
Vyjímá se vážně lépe
Nezvalova utopie

Jak obsah v mém hrnku stále se tenčí
touhu pronést něco chytrého pořád mám větší:
Děti, čtěte Edisona
a pamatujte za dne i ze sna
Ať jakkoli dlouhá bude vaší krve struž
vždycky na tom někdo
může být ještě hůř

Je tu stále něco krásného co drtí
odvaha nevzdat se života i smrti
Autor Ori Eremos, 04.04.2010
Přečteno 279x
Tipy 5
Poslední tipující: ilona, Agniezka, CULIKATÁ, Patěnka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí