Bohémka, cikánka

Bohémka, cikánka

Anotace: Opět báseň inspirovaná písní z muzikálu, tentokrát Bohemienne z Notre Dame de Paris

Sbírka: Ztrácím tě

Bohémka
nikdo neví odkud přicházím

Cikánka
jsem dítě věčně na cestách

Bohémka, cikánka
kdo může říct kde budu zítra

Má matka o Španělsku snila
Jako by to byla její země
Andalusie- to slovo v srdci měla
Teď se o něm zdá i mně

Sirotek jsem, dávno bez rupie
Ale když si moře představím
Daleko odtud se nacházím
V horách Andalusie

Jako malá jsem běhala bosa
Po lánech Provence
Teď mě v nohách studí dlažba
Když v Paříži tančím jen pro vás

Andaluská řeka
Teče mou krví
Proudí v mých tepnách
Andaluské nebe
Snad budu první
Kdo uvidí ho jinde než ve snách

Bohémka
nikdo neví odkud přicházím

Cikánka
jsem dítě věčně na cestách

Bohémka, cikánka
kdo ví koho budu milovat zítra
Autor Ori Eremos, 04.04.2010
Přečteno 387x
Tipy 2
Poslední tipující: ilona, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí