Melancholická

Melancholická

Anotace: Chvilkové melancholické opojení dalo vznik této básni.

Sbírka: Básně

Zpěvy zazněly,
zpěvy dozněly,
života bído,
konec veselí,

Hlásím se pro stání,
životem klesání,
nečekám,
uháním.

Ztrácím se v naději,
utápím veselím,
nečekám na skutky,
vybírám předsudky,
ty, jež mě změní.

Ty, Pane řídící,
v nebeské stolici,
netvař se dotčený,
tvůj svět je zkažený,
dobrý lid proříd.

Nezlob se Pane můj,
vyšli své anděly,
zpěvy už zazněly,
zpěvy už dozněly.
Autor Karel Malke, 04.04.2010
Přečteno 348x
Tipy 5
Poslední tipující: Patrik Mališ, ilona, CULIKATÁ, Boudicca, Agniezka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí