Velikonoční

Velikonoční

Anotace: ....Velikonoce v průběhu věků..

Opět nastal ten čas,
velikonočních modliteb,
za štědrou úrodu,
za dobrý chléb.

Svátek křesťanský to sic je,
však naroubován na tradice,
starší než staletí,
schovávajíc se v keltském objetí.

Mraky, déšť a plískanice,
hnus a děs,
na stole jen ohořelá svíce,
myšmi prokousaný mazanec.

Zpití rytíří, co večer připíjeli,
na zdraví křesťanskému pánu,
teď tu v zvratkách leží-
objímajíce láhev v prázdnu.

Čas velikonoční tak časem spěje,
ani v moderní době nezastaví se,
pořád snažně a úporně válčí,
za záchranu mystické existence.

Dnes již Velikonoc skoro není,
dávno pryč je pohanské dění,
i činnost otců modlitební,
vždyť i na vajíčka nemáme dnes čas,
není to v čase, je to v nás.
Autor Boudicca, 05.04.2010
Přečteno 401x
Tipy 7
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Patrik Mališ, susana načeva, ilona, Houda
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

eSTééééée

05.04.2010 20:34:00 | Lilien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí