Snová jistota

Snová jistota

Anotace: ...

Pravidelně mě čekáš
před dveřmi mého vchodu
schoulený v černém plášti.
Schovávající se mezi ostatní stíny
při setmění.

Oči podlité krví přivíráš,
pozorně nasloucháš
aby si mezi hluky města,
rozeznal klapot mých kroků,
když se blížím.

Utíkáš,
dřív než tě můžu spatřit.
Slýchávám tvůj dech
mísící se s tóny Darmodějovy flétny.

Realita s fantazií,
minulost, přítomnost i budoucnost
tvoří můj jednotný svět.
Někdy protestuji,
že takhle žít nechci.
Ostatní možnosti se ale brzy vyjeví
nesnesitelně povrchní a plytké.

Jediným upřímným společníkem
bývá strach,
že jednou tvůj noční přízrak
k mému vchodu nepřijde.
Autor Eventris, 05.04.2010
Přečteno 223x
Tipy 2
Poslední tipující: Jan Hrábě
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí