V náruči patriarchy

V náruči patriarchy

Anotace: Střet s realitou minulosti, pro kterou už není místo.

V tvé náruči jsem poznala
vášeň bez ohledů,
která dokáže ničit:
City, touhy, prožitky,
ze všeho zbude jenom touha přežít.

V tvé náruči jsem pocítila
hluboký smutek,
přítomnost zraněných duší
žen minulých dob,
kdy podvolování
nahrazovalo milování.

V tvé náruči jsem pochopila
lhostejnost, úšklebky,
i odporem pokřivené tváře
dam dřívějších generací
když se řeč stočí
na téma „manželských povinností“.

V tvé náruči jsem prožila
zoufalství,
bezmoc,
bezvýchodnost,
jež se sbíraly dlouhá staletí.

V tvé náruči jsem vzlykala.
Ty ptal ses proč,
a odpověď jsi nevnímal,
jakoby pouhý dotaz
spáchné zločiny napravil.

Z tvé náruče jsem utekla
dle tvého pohledu
bez vysvětlení.
A cestou domů mé svědomí zvracelo
kolektivní výčitky společnosti.
Ty s prošlou záruční lhůtou.
Autor Eventris, 08.04.2010
Přečteno 267x
Tipy 9
Poslední tipující: labuť, Markéta Hl., Jan Hrábě, CULIKATÁ, Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

parádní počtení ST!

08.04.2010 19:51:00 | xoxoxo

pěkná a výstižná báseň (a to jsou na světě země, kde je to tak pořád a třeba ještě horší).

08.04.2010 09:45:00 | Markéta Hl.

krásně upřímné.. alespoň doufám :-)

08.04.2010 09:41:00 | Jan Hrábě

No to je hodně smutný prožitek a dopad:-(

08.04.2010 09:11:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí