Marioneta - Cestovatelka časem

Marioneta - Cestovatelka časem

Anotace: .. Kdyby Bůh existoval, pak by kauzalita bylo jen další sprosté slovo ..

Ruce má dřevěný
avšak dokonale se hýbou
všechny knížky přečtený
její cesty, které nejsou obsypány hlínou

sama ovládá ruce na nitkách
zkoumá lidi, poznává svět
zkouší se nalézt v povídkách
chce být hořká, kyselá a sladká jak med

kdysi dávno byla mladá
a mladá pořád je
akce a reakce ale nezvládá
byla ovinuta časovým závojem

_____________
420 př. n. l.
Navštívila Athény, Řecko
Sokrates věděl že neví
přitom věděl všecko
i to že jsme na Zemi

lidé znali lásku, žal i bolest
za pravdu a lásku byl obvykle trest

___________
15. století
Kryštof Kolumbus našel co hledal
našel cestu, odvahu i cíl
přesto mu cenu nikdo nepředal
možná si to jen vymyslil

lidé znali peníze, moc a sílu
bojovali a trpěli za názory a víru

_____
1941
Hitler táhne se svým egem na Rusko
hrdý výraz v jeho tváři
pak zklamání se objeví
Rusko krásně zazáří

lidé bojovali a pro mír zabíjeli
a pak se modlili a další vlásek naděje navíjeli


Marioneta nitkami zatahá
chce zlepšit svět
nikde není žádná náprava
čas je jako nebezpečný jed

lidé se nemění časem
to jenom časy se mění znova a zase
Autor Tvůj kamarád Kodein, 08.04.2010
Přečteno 260x
Tipy 9
Poslední tipující: Markéta G., Niky88, harmony, malá slečna, CULIKATÁ, Mbonita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí