Za dlouhých zimních večerů

Za dlouhých zimních večerů

Anotace: ...

Smutek

tma a ticho
vlezlo do mých vrátek
zamčeno nebylo
vlezlo to sem
a nechce ven
ticho a tma
*


*
Ticho mi pod nehty vězí
černá tma spí pod víčky
a smutku na mně nezáleží
jsem prázdno na dně skleničky
*
Pod kůží tě celou mám
a dnes už tě nevyndám
budu básní tebe hřát
na křídech noci spolu spát
*
Jsi kapka rosy na mé kůži
voňavé stéblo v kuropění
jsem ta co v lásce dluží
polibek, něžné pohlazení
*
S tebou se brouzdat do rána jen,
nocí se toulat a vítat den.
Chci a toužím, tebe mám rád,
sám se soužím, sám jdu spát.
*
Na dobrou noc ti posílám
sen co se mi k ránu zdál
o láskyplném objetí těl
motýl který mi uletěl
když slunko pokoj ozáří
a prázdné místo
na mém polštáři
*
V krbu dřevo praská
k popelu - co mu zbývá
hoří - v něm má láska
něžná i náruživá
*
Mráz do oken kreslí
trsy bílých kopretin
srdce dám ti chceš-li
k tvému stínu
přivinu svůj stín
*

*
Jsi náhrdelník z korálků
Jsi sen, touha ve spánku
Nehraji si na válku
Bojuji o pár tvých copánků
*
Autor Tik, 08.04.2010
Přečteno 325x
Tipy 20
Poslední tipující: Judita, Danga, TetaKazi, Gabrielle, Niky88, Mraveneček, Zasr. romantik, Hazentla, hašlerka, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, jo, máte tu některá moc pěkná místa... :-)

13.02.2011 23:56:00 | TetaKazi

Tak tady jste se vyřádili, ale asi jen střípky, co? ST.

05.05.2010 22:50:00 | Zasr. romantik

jste dobří vy dva :o))..ST!

08.04.2010 19:45:00 | hašlerka

I když jste dva
napsali jste to suprově.
ST..

08.04.2010 18:52:00 | Květka Š.

Moc hezká básnička.Líbí.

08.04.2010 18:38:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí