Druhy vášní

Druhy vášní

Anotace: ...

Znám tolik druhů vášní:

A) Něžnou,
důvěrou odzbrojující,
když s lehkostí překračujeme bariéry strachů,
odhodlaně se odevzdáváme
skrz nesmělé krůčky.
Vnímáme,
jako by byl protějšek ztělesněním
některé stránky vlastní duše.
Čeho se pak bát? První lásko.

(Byls bezpečným přístavem
a já se rozhodla vydat na moře.
Možná, že páchám těžký hřích,
když se dodnes chodívám vyplakat
na tvé rameno.
Dobře znáš chuť mých slz
a nelekáš se mojí důvěry.
Už mi ani nic nevyčítáš.)

B) Smyslnou,
omamnou jako vůně lotosu.
Vteřiny naplněny věčností.
Doteky vibrují,
pohled našeptává.
Panuje hřejivá synchronovanost.
Vyprázdněný svět skládá se z tady a teď.
Ty a já
a přání:
Ať to neskončí.

(Byls ode mě o dost mladší,
kaštanové vlasy v prstýncích po ramena,
patřil mi tvůj bezmezný obdiv,
i když si miloval mou nejlepší kamarádku.
Zbláznila jsem se do tebe ve chvíli
když jsi řekl,
že všechny holky jsou něčím krásné.
První polibek trval od setmění do svítání.
Kamarádka tě nechtěla.
A já jsem poznala,
že na všech mužích je něco krásné.)

C) Nevyslovitelnou.
...............................
......................................
.............................
..................................,
.............,
která zamíchá karty života tak,
že začnete odpočítávat čas
jako epochu před a po setkání.

(....................................
.....................
.......
....................
.....................
.................................
.....................
...............................
.................
....................
..................)
Autor Eventris, 09.04.2010
Přečteno 288x
Tipy 2
Poslední tipující: Jan Hrábě, Agniezka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí