Noc

Noc

Den se chýlí ke konci,
a mé místo na slunci.
Předčasné ukončilo platnost,
a já zas nemůžu mít radost.

Černočerná tma vládne světu jen,
paní Noc ujala se vlády,
oknem natahuje své chladné pařáty.
Za chvíli začnu snít svůj sen.

Všude je tma,
jen v dálce lampa svítí.
Skončila dne vláda,
přišel čas nočního kvítí
Autor Jan Václav Znojemský, 09.04.2010
Přečteno 267x
Tipy 3
Poslední tipující: labuť, Skalsky Pavel, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí