Hrdina naší doby

Hrdina naší doby

Anotace: ...přes Karla IV. po současnost...

Evropská unie,
spásný to nápad,
který již dávno měl,
náš Jiří z Poděbrad.

Spojila Evropu,
Východ i Západ,
společným cílů,
dala tak základ.

Nyní moc netěší,
nás zprávy nové,
o dluzích, korupci
a krizi světové.

Korunu všemu,
„Lisabon“ nasadil,
když sehnal podpisy
a svou si prosadil.

Omezení a zákazy,
jsou na první místě,
zabíjačky, žárovky
- co bude příště?

Máme však štěstí.
A hrdinu naší doby
- lva v lesklé zbroji,
co nežene nás do záhuby.

Prezidenta pravého,
jenž umí říct – NE –
a lidé z „Lisabonu“
přestanou mít pré.
Autor Amable seňor Marek, 10.04.2010
Přečteno 326x
Tipy 2
Poslední tipující: 4LJFilip
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí