Píseň o cestě

Píseň o cestě

Anotace: ...vyjít ze svých vzpomínek a minulých proher a nerezignovat na život. Jedna závislá alkoholička řekla: " bojím se budoucnosti, kterou neznám. Žiju sice v pekle, ale znám tu důvěrně každou uličku"

Na cestě z pekla

Příště, potom, zítra,
za týden či příští rok
spí zakleto v tvých vzpomínkách.
Stojíš tu nehybně.
Jak těžké udělat jen malý krok k tomu,
co bude.

Zatím co hodiny neúprostně měří prošlý čas,
ty ležíš tu a sjetý pod obraz,
touláš se tak důvěrně známou krajinou kdysi.

Tvůj strach ze stanice neznámo
horečně ovládá tvé city.
Tvou vůli svléci nadobro to staré, proužkované pyžamo
a jen tak nahý vyjít do temné noci.

Vzít sebou na cestu jen sukovitou hůl a Bibli po mámě,
tam za tou mlhou, za obzorem,
čeká tě už přichystaná teplá snídaně.
A otevřená kniha zašlá prachem,
prastarý koberec a křeslo, co svým pachem,
přitakává tvému člověku,
že jsi DOMA.
Autor Mustafaibrahim, 11.04.2010
Přečteno 281x
Tipy 7
Poslední tipující: 4LJFilip, Radek.oslov.Šafárik, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí