Dlouhovlasá myšlenka

Dlouhovlasá myšlenka

Anotace: Skutečně se podivím, jestli se tohle bude někomu líbit. Pro mě má ale tato báseň hluboký význam a napůl doufám a napůl se bojím, že by ji mohla pochopit i ona ´myšlenka´, které se týká.

Do mysli vlezla
myšlenka vlezlá,
a k srdci stoupá.
Tolik je hloupá.

Stoupá k zemi a do nebe klesá,
vždy, když se zjeví, srdce zaplesá.
Vždy, když se objeví,
hloupě se projeví.

Odejdi, myšlenko, nechej mě spát,
třeba se mi bude o Tobě zdát -
o Tobě, myšlenko s dlouhým vlasem,
svůdnými rty a tajemným hlasem.

Utiš se, myšlenko, co ještě chceš?
Jak víš,více stejně nedostaneš.
Dala jsem Ti věrnost, tak co chceš víc?
Odejdi, myšlenko, nemám už nic!

Tisíce myšlenek v hlavě mi klíčí,
a ty mě ubíjí, tolik mě ničí!
Ticho tak hlasité, hluk tolik tichý!
Za nic se nezbavím podivné pýchy.

Pýcha a myšlenky, tisíce tváří.
Tvé oči v temnotě tak svůdně září!
Víš, na co myslím a nemusíš se ptát:
To, co se probouzí, nechme raděj spát.
Autor Ali.K, 11.04.2010
Přečteno 232x
Tipy 19
Poslední tipující: Alien.v.v.s., Nussichoco, Kajaro, Divoženka1, JohnyD., ilona, harmony, PPetrushka, Isquieasuus, Pevya, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I mně se Tvé verše líbí :-) Myšlenky jsou někdy děsně dotěrné.. :-)

12.04.2010 10:09:00 | Pevya

Páni, děkuji za uznání. Opravdu mě to moc těší.

11.04.2010 16:45:00 | Ali.K

Klidně se div.Mě se to taky líbí.
"Zajímavá myšlenka"
Za ST.

11.04.2010 16:16:00 | Květka Š.

zajímavě napsané..pěkné ST

11.04.2010 13:59:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí