Balada o portském víně

Balada o portském víně

Anotace: já a portské víno

V přístavu portském namořníci volají houhouhou
a to je vše, co před cestou dalekou dovedou
vezou víno pánům do Anglie
paničkám a lordům
ostatní celník rozlije
a zabrání tak skvělým nápadům

Portský námořník potkal kapitána Morgana
Vydrželi spolu v krčmě popíjet až do rána
náklad byl však už naložen
co veze se paničkám a lordům
k plavbě je koráb připraven
zaplnit vínem každý dům

Portský námořník vyplouvá na moře s lodí
a veškeré pobřežní trapoty pod hladinu shodí
víno potichounku v sudech zraje
pro paničky a lordy
však pít se začne hned z kraje
každý se dostane do své pohody

Portský námořník v anglickém přístavu postává
s anglickými slečinkami si nejen pohledem pohrává
drobnou sladkostí na jazyku
co pocítí i paničky a lordi
pro některé to je jen síla zvyku
nakonec prázdnou flašku zahodí

Portský námořník do Porta odplouvá zpět
za chvíli s vínem obepluje celý známý svět
dodá všude to víno slavné
co pijí paničky i lordi
ale nám vnitrozemcům to není nic platné
neboť sem se nedostane s lodí
Autor lexus, 11.04.2010
Přečteno 342x
Tipy 5
Poslední tipující: L. Šebestián Borský, ilona, carodejka, Mbonita
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Portské moc moc miluji:)Tohle bylo fantastické :)))

15.04.2010 00:41:00 | ilona

Fakt je moc dobré.

15.04.2010 00:26:00 | carodejka

teď začínám závidět

12.04.2010 03:15:00 | lexus

není nad dobré ročníkové portské..aspoň 40leté:-)

11.04.2010 21:06:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí