Jsou protkány

Jsou protkány

Anotace: nevím co s tím, takže uvidíme... :) nějak jsem se v tom zamotala...

Volání zrádných hlubin snů včerejších,
v krystalickém teď i dobách pozdějších.

V naprosté nahotě jsoucna i bytí,
Ukazují se nám tmavé kouty bolu
protáhnou nás temnotou, trpně dolů.
Lidská pýcha snáze se jiskrou třpytí,

když temná stránka a talent spřáhnou se.
Odtud na nitkách vznešeně táhnou se,

lahodné loutky tesklivě utkány,
z tajemství bodavě zelených očí.
Zlo nutné točí je na kolotoči.
Mně karty byly dávno už rozdány.

Svět zdá se náhle principem vrchnějším,
v modlitby vzácné, běžné i běžnější,

poslové jinotaje jsou navždy skryti,
v hradby postavené z peří sokolů,
Spojených tenkým provazem rozkolu.
Ve vášni vinné vlahým vínem smyti,

být navždy svoji, bez tebe vránou jsem,
v tmu s nachem vztáhnout se.

Přikrývkou slasti ruce jsou sezdány,
zůstanou stát, když strany se otočí.
A v dlouhých temně tmavých vrkočích
osudy navzájem jsou protkány.
Autor Markéta G., 12.04.2010
Přečteno 342x
Tipy 12
Poslední tipující: PIPSQUEAK, ilona, Oťas, carodejka, Kajaro, Eru Alonnar, Petbab, CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak jsem přišla-rozdávat radost a smích :))))Breke ke :)))Ale Ty jsi mě předběhla...svými krásnými básničkami!

30.04.2010 15:13:00 | ilona

Markéta G hezké Markétko.

20.04.2010 00:08:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí