Za zavřenými víčky

Za zavřenými víčky

Anotace: další dávka té pravé poezie. nahlédnětě a držte se...

Na chvíli jsem zavřel oči.
A krátce na to si třížilový napájecí kabel
zapálil kubánský doutník
a nalil deci právníků.
Mozkomíšní mok se zamračil
vytáhl z kapsy kojota prérijního,
vytřel s ním podlahu
a napěchoval ho do tuby od zubní pasty.

Řádně proschlý lovecký salám
se naložil do lázně z mateří kašičky,
vykloktal si kyselinou bromovodíkovou
a následně si nechal namasírovat varlata.
Savý papír,
známý pod jménem piják
se připravoval k pravidelnému koitu
s kriminalistickou balistikou.

Hydraulický lis si utřel nos do rukávu,
vytáhl z ucha tenoučký sešit
a začal recitovat Bezruče ve Svahilštině.
Papilární linie pozorně poslouchala.
Enzym amyláza neposlouchal vůbec
Veš muňka omylem vdechla plejtváka obrovského.
A libreto Prodané nevěsty
se simultánně překládalo do jazyka N?ng.

Karel Sabina se nestačil divit,
udělal pukrle a šel marodit.
Nalakovaná stydká kost
se na to všechno už dál nemohla dívat
a vyzvracela stádo bizonů
na ručně vyšívaný pléd z roku 1889.
A já otevřel oči
a opět se ocitl ve světě plném nudné šedi.
Autor the_carrion, 12.04.2010
Přečteno 302x
Tipy 7
Poslední tipující: Gabrielle, Lota, drsnosrstej kokršpaněl, Metcheque
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...taky mám otevřené oči, je to nářez, rozhodně ne nuda v šedi...a mé věkové kategorii se kouří z hlavy...:-)))
ale fakt se mi to moc líbí

30.07.2010 22:03:00 | Lota

:)))) To je naprosto geniální! Gejzír tvořivosti se slovem! Asi jsem blázen, asi jsem blázen, ale kdybys to zkapalnil, tak si to nasadím jako kapačku. Famózní, Maestro!

29.07.2010 12:45:00 | drsnosrstej kokršpaněl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí