Ráno

Ráno

Anotace: ehm...nujo, další literatura

Uzardělá pozdní noc,
jež vysvlékla sváteční šaty,
omyla vodou rty, kolena i paty,
ostýchala se před ránem.
Schovala v cejchu hedvábném
střechy před procitnutím.

A z příze Erbenova kolovrátku
den s jemnou vráskou na spánku
utkal košili z červánků.
Pak pomiloval svěžest jitra,
žel neslíbil, zda přijde zítra.
Žalem se orosila okna.

Přepříliš krátká svatební košile,
utkaná z oblaků slakého rozjímání,
se z čista jasna za svítání
svůdně povyhrne.
Poodhalí bílé, oblé, plné,
k polibku odsouzené břicho Paříže.

A za fanfáry ptačích hlasů
pod paravány z listoví
ti vějíř vlasů napoví
o pravdě pohanského svátku,
-porážce zmaru na památku -
bouřlivě vítal každé probuzení
tvých krásných očí.
Autor kaňka ouškovaná, 13.04.2010
Přečteno 312x
Tipy 13
Poslední tipující: ilona, Roger, Kajaro, Jeníček., Psavec, zenge, divoska_jaja, labuť, rezina, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nemáš tu komentář? tak ST
vonineumějčíst,:)...

26.11.2010 23:18:00 | zenge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí