V tenatech

V tenatech

Anotace: Lyrická báseň

Starý břečťan skrýval hnízda ptáků,
našli si tam své bezpečí.
Brali písně do křehkých zobáků,
křehkost životu nesvědčí.

V temnotách duše je vždycky světlo,
ve světle spí zase temnota.
Kéž by sto lidí k modlitbě kleklo!
Pravdu kdo ze lži vymotá?

Jsme jak ti ptáci v břečťanu skrytí,
nejsme, ach nejsme v bezpečí.
Každý nás snadno do tenat chytí,
lež proti pravdě nás konejší.
Autor Venuše 1, 14.04.2010
Přečteno 296x
Tipy 3
Poslední tipující: Skalsky Pavel, nejsembásník, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí