Hrabivost

Hrabivost

Anotace: Sedm hříchů

Sbírka: Sedm hříchů

Všechno jenom pro sebe,
peklo, zemi i nebe.
Zlato, stříbro, kamení,
budeme žít blažení.
Lesk a třpyt životu dá smysl,
šperky ověsí si mysl.
A po nocích bude snít,
o tom, jak je božské mít
drahé šaty ze sametu,
drahé lístky do baletu.
Plné truhly mincí, které ve tmě září,
užasle se nad pokladem tváří.
Chce vlastnit, chce bohatstvím se blýskat.
Ve zlatě se koupat, nad stříbrem si pískat.
Tančit ve zlatých střevících až do konce života,
dříve než ji pohltí hrabivosti nicota.
Diamanty místo hvězd na nebi vidí,
své cesty po světě jen podle nich řídí.
Čím víc člověk má,
tím lepší se jí zdá.
A když jí peníz dá,
nikdy není zlá.
Peníze šťastnou ji dělají,
kurzy burzy ze židle zvedají.
Však peníz štěstí nezaručí,
hrabivost se nepoučí.
Autor Prinzeschen, 14.04.2010
Přečteno 277x
Tipy 4
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

st

14.04.2010 21:18:00 | ROMAN LOHNERT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí