Luční romance s příchutí tymiánu

Luční romance s příchutí tymiánu

Anotace: ...

Než začervená se den
bílá lýtka jitra
vzejdou obzorem a hložím
zachvěje mnou chlad
noc bezdechá mi z klína vstává
ještě přede a vrní touhou
otvírám rty a mlčením zaháním
tlukot snu ve spáncích
mezi prsty rosou protéká čas.

Náhle uhlíky rozřeřaví
vítr z podskalí
s příchutí tymiánu
a vonných pryskyřic
obracím oči od roklin
to sojky klevetilky
divoženčí rej na louce
nerozplaší snad.

Jedna z víl tu náhle tančí
vlasy slité do pramínků
zlatem hoří
jak sluneční šípy
dívá se hluboce a zrakem neuhýbá
zakroužena v bocích
dotýká se mi srdcem dlaní
vtom víra že z masa a kostí
v plamenné bytí proměňuje snění.

Mimojdoucí oblaka
a bdící mlžné tůně
věděly už...
Autor Taog, 14.04.2010
Přečteno 410x
Tipy 21
Poslední tipující: divoska_jaja, Sima, carodejka, zelená víla, Psavec, Květka Š., labuť, Dota Slunská, ziriant, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Voňavá a hezká.))

14.05.2010 13:47:00 | carodejka

moc pěkná..

23.04.2010 16:25:00 | zelená víla

Příjemná procházka jarními vůněmi...

15.04.2010 09:48:00 | labuť

Jenže co když je to naopak? Co když se bytí jenom zas a znova proměňuje ve sny?

15.04.2010 06:53:00 | Bůchví...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí