Velká slova

Velká slova

Anotace: Tuhle básničku určitě čekají ještě spousty úprav, minimálně rytmus naprosto chybí. Jen nechci aby jste mě podezřívali z naprosté neschopnosti sebereflexe, ale tak nějak sem musela

Nevěrni peklu voláme na anděly
aby nás na křídlech zanesly do řeznictví
plánujem velkou hostinu na neděli
a když to nevyjde tak aspoň výtržnictví.

Láska se nevešla do sukně s černou krajkou
Tak jsme ji nechali hladovět pod židlí.
Pod okny máváme malou tibetskou vlajkou
a je nám fuk, že uvnitř nikdo nebydlí.

Pravda je oteklá chytila sennou rýmu,
To když se válela s umělci na seně
Sladce jí šeptali, že z ní prý stvoří hvězdu,
Tak se jim oddala tiše a zasněně.

Ráno se vzbudila šedá a polámaná
Zrazená veškerou uznanou statistikou.
Není to skutečně moc hezká podívaná,
Na pravdu zmazanou instantní erotikou.

V duchu si přeříkám proslovy velkohubé
Zatímco dotýkám se lásky, pravdy, pekla
a přitom zastrčím svědomí pod koberec.
S štiplavou výčitkou, že sem jim neutekla.

Čím větší slova tím snáz se pod ně schovám
Čím slabší vůle tím více za ni brojím
A já sem slabá, hloupá a nehotová.
a černou kávou své řezné rány hojím.

Tak zase znova odpustit všechny stesky světa
A prázdná gesta maskující lenost žít
Ne snad, že bych se vůbec nezměnila
Už kouřím míň a přestala sem tolik pít.

Málem bych zapomněla, jen nevím jestli se to sluší
a jestli vás tím náhle neznechutím.
Mám uvnitř v hrudi křehkou lidskou duši
a modlím se vždy před usnutím.


Au revoir
Autor Evellin, 15.04.2010
Přečteno 314x
Tipy 16
Poslední tipující: Metcheque, Zuzanka.D, Gabrielle, jedam, carodejka, Patrik Mališ, ilona, NikitaNikaT., Kajaro, La Suneteto, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké.

19.05.2010 16:59:00 | carodejka

Víš ty co? Náádhera!

19.04.2010 17:52:00 | La Suneteto

Vtipná. Dobrá

15.04.2010 10:51:00 | Skalsky Pavel

Já také:).Moc,moc pěkně napsané.Líbí.

15.04.2010 07:32:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí