Je naše země v ohrožení?

Je naše země v ohrožení?

Anotace: Vtipná, nicméně celkem trefná báseň

Ptáte se, zdali je naše země v ohrožení?
Co nás nabádá k odpadku odložení?
Snad může za všechno špatná výchova,
že homo sapiens se takhle zachová...
Dneska jsou zkrátka jinačí trendy,
dost čisté vody, pijeme Brandy!
A místo trávy hromádka obalů,
reklamní krávy běhají v globálu.

Pak není divu, že teplota stoupá,
a v kyselém dešti město se koupá.
Chtěla bych ovlivnit všechny ty jevy,
dokázat zakázat nezdravé slevy!
Voňavky s freony nemají šanci,
zvyšuji cenu na pár tisíc v ranci!

Nechutný dokument, sítě a nože,
marný můj argument, pomozte bože!
Pod ropnou skvrnou chytáme ryby,
však pohled na talíř zdá se nám libý.
Proto jsou lidi tak nechutně tlustý,
leč naše zvyky přijdou nám "hustý".

Nejvíc se bojím o Slunce a mraky,
že budou ve stresu a chcípnou taky!
Co si pak počneme v tu černou hodinu?
Na dveře vpíšeme :"Lidstvo, jedná se o nejtěžší splodinu!"
Autor Bitter Beauty, 15.04.2010
Přečteno 294x
Tipy 4
Poslední tipující: hatlapatla, Any 4, jaroslava anna, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí