Být ptákem, ó ptáci...

Být ptákem, ó ptáci...

Anotace: snad všem kategoriím filozofie, láska, zklamání život svoboda Bůh...

Sbírka: Rackem...

Na křídlech milovat...

Ó ptáci s vašimi křídly,
Ó vašim letem,
s šuměním nad městy,
nad celým světem.

Chci letět s vámi, vzduch milovat...

Ó ptáci ať jsem brkem jedním
z křídel hejna vašeho
ať svět z výšky vidím
s pokřikem racka hloupého...

Ó ať jsem rackem
- či šaškem - hloupým
ať chechtat se mohu čemukoli
ať odletím, vždyť křídla mám
a v hejnu, když nechci být sám.

Ó ptáci,
ó racci, ó hejna
ó lásko bezejmenná.

Nad světem jen kroužit,
a pořád se jen smát
v nebi a mezi oblaky
rackovat, však
neumět lhát
nikdy se nesoužit!
Smát se a žít
těm ubožákům
na zemi
před zraky...
Autor L. Šebestián Borský, 16.04.2010
Přečteno 396x
Tipy 3
Poslední tipující: Dota Slunská, René Vulkán, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Málo oslavných básní lze najít na Literu, takže díky za ni.

22.04.2010 13:54:00 | René Vulkán

Hezké:)

16.04.2010 15:31:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí