Obžerství

Obžerství

Anotace: Sedm hříchů

Sbírka: Sedm hříchů

Touha – po všem, co skvěle chutná.
Touha po tom, co se třpytí.
Hlad a po sladkém potřeba nutná.
Žízeň po dobrém drahém pití.
Baculaté tváře rozezněl smích,
ručky ladně jablko uchopily.
Tajným davem ke stolu protančily.
A už další kuličky hrozen drží
a vychutnává chuť lahodnou.
Nezajímá se, zda se jedná o chvíli příhodnou.
Další hroznová kulička v krku mizí,
směje se samým blahem.
Hlad a chudoba je jí cizí.
Šaty pomalu nedopne –
a přitom cpe se dál.
Sem tam o šlupku zakopne,
když chystá se na nestřídmý bál.
Kde zase bude vířit,
obžerství ve vzduchu šířit.
Tento jemný hřích –
cožpak ji sebe smích?
Má ráda své boubelaté tělo,
má ráda hrozen kuličky.
Co na tom, že křesťanství vždy chtělo
zdobné vychrtlé paničky.
Autor Prinzeschen, 16.04.2010
Přečteno 289x
Tipy 1
Poslední tipující: Houda
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí