Slzy

Slzy

Anotace: slzy smutku, které prolévá člověk na pokraji smrti

SLZY

Slza za slzou stéká,
slaná voda do úst vtéká,
vtéká do úst čím dál víc,
cítím bolest, pak už nic

Bolest mozek otupila,
do těla se vlna vlila,
vlna smutku, utrpení,
žádná radost nebo snění

Slzy kapou na polštář,
neobracím svoji tvář,
nemrkám, mám skelný pohled,
kdo by na mě bral teď ohled?

Slzy v očích hromadí se
jako kapky deště,
tělo otřásá se vzlyky,
budu dýchat ještě?

Bože můj, už zastav slzy,
žalem umřu velmi brzy,
z pláče mám už rudé oči,
hlava se mi z pláče točí

Příval slz mne oslabil,
z mého vína kdosi pil,
oči už se zavírají,
brány nebes otvírají

Roním slzy také v spánku,
život už mám na kahánku,
slané slzy polykám zas
právě nastal smrti čas
Autor Andrea de Taverne, 20.12.2005
Přečteno 423x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Krásně napsané, ale jestli takových depresívních básní budeme číst víc a navíc v takovém počasí, obávám se, aby jsme tu nezačali pomalu ubývat;-)

20.12.2005 11:36:00 | Cizinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí