Vánoční přání

Vánoční přání

Anotace: ...

Hody těla, citů, ducha,
trochu ve svém nitru bloudit,
hledat, kde je víno mešní.
Nastal čas své činy kuchat,
porcovat, zlé, dobré soudit,
zřít příčiny stavů dnešních.

Dobré zavěste si na háčky
a ozdobte větvičku
jak perníkem jedli.
Na ty horší panáčky
berte pevnou metličku
aby aspoň prach jste zvedli.

Až ohořelé prskavky budou smutně viset,
žádný dárek už není k mání
a venku mrzne, fouká, zebe,
pak všimněte si klapky reset,
věnujte se rozjímání
a poslouchejte chvilku sebe.

Slyšte, slyšte v tiché době
rady srdce: „zrychli – spočni“
i píseň dechu, jeho tóny,
že narodil se někdo v Tobě.

Ať při cestě na půlnoční
zazní vaší duše zvony.
Autor Ravane, 20.12.2005
Přečteno 1196x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Taky ti přeju příjemné a pohodové svátky!

20.12.2005 11:49:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí