Jsem k ničemu

Jsem k ničemu

Anotace: Nevím,co bych dodala.

Sbírka: Okvětí melancholie

Jsem k ničemu.

To hlásá mysl přítomná,
když stojím nohama na zemi.
Bezděky mi tečou slzy jako hrachy
a já mám chuť běžet s deštěm maraton.
Hodiny kolem mě běží jako o závod,
přestože se moje tělo ani nehne.

Jsem k ničemu.

Zvon věžních hodin zní temným
bezvětřím a já na svém krku
cítím tu pomyslnou smyčku šílenství.
Stíny věcí hrajou semnou pantomimu
přes přísný zákaz všech dosud sepsaných
zákoníků.

Jsem k ničemu.

Prázdný kout je útočiště v němž hledám odpovědi
dávno promlčených otázek…
Do snů vkrádá se prázdnota duše,
která nemá odraz v žádném ze zrcadel.
Každý den slyším dotazy typu :
A co je doopravdy bezcenné?

Skloním hlavu…
A jediné co mě napadá :
Jsem k ničemu.
Autor Dullsinea, 22.04.2010
Přečteno 315x
Tipy 3
Poslední tipující: Labanda
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

st a k ničemu nejsi!!!

27.04.2010 14:30:00 | Labanda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí