GAIJIN

GAIJIN

Anotace: (>_<)V no dámy a pánové jsem opět zde a spolu se mnou i můza, která mne popadla po dalším přečtení mé oblíbené knihy Shogun od Jamese Clavella

Sbírka: Nippon

GAIJIN

Když jsem do tvých krajů přišel,
tehdy vetřelcem jsem byl.
Tys nechtěl od mne nic vyslyšet,
tak jsem tě políbil.

Pak vyvedls mne z toho,
že můj omyl nezměrný:
„Život Váš jest horší,
šílenější než ten mý!“

Já zamiloval jsem si tebe.
Tys miloval též mne.
To chladné černé nebe
nad námi zůstane.

Když vzbudil jsem se toho rána
v náručís mi spal.
Vzpomněl jsem si náhle
na vášnivý tvůj žár.

Však skončilo vše náhle,
když osud mi tě vzal.
Za vazalskou svou vírů
ses pánu odevzdal.

Já snažil jsem se chápat
oddanost tvému pánu.
Však nezchápal jsem nikdy,
proč skonals k tomu ránu.

… A mne v kraji svém jsi zanechal…

Připlul já jsem s lodí,
teď vrak z ní jenom zbyl.
Šel jsem k moři, mé krásné matce
a slzy do něj lil.

Už zůstanu zde navždy,
já smířil jsem se s tím.
Tvůj pán, cos pro něj vraždil,
mne v kraji tvém, tak hrozném,
navždycky uvěznil…
Autor 8icka, 22.04.2010
Přečteno 343x
Tipy 2
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí