Karlův most

Karlův most

Anotace: Pokus o báseň - započatý ve vlakovém kupé (někde mezi Hlavním nádražím a Smíchovem)

Slepý rybář na břehu Vltavy
stojí a rozjímá o světě.
Nevidí ani obrys mlhavý,
přesto ví vše o naší planetě


Na druhém břehu - neznaje tón -
-a říkám čistou pravdu-
Hluchý druh komponuje proň
tu nejkrásnější skladbu


A mezi nimi, míhá se život
na popraskaném dláždění
Tam podrážky našich bot
po staletí drolí kamení


Ten kámen ničí lidských tužeb síla
síla věčnosti, bojů i zábavy
Chamtivě okusují zdiva
zuby a drápy všemocné Vltavy
Autor Altariel, 23.04.2010
Přečteno 642x
Tipy 7
Poslední tipující: JohnyD., Jeníček., René Vulkán, ilona, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kvalitní, zdá se mi.

01.05.2010 22:56:00 | René Vulkán

Moc moc hezké!ST

24.04.2010 14:09:00 | ilona

Pěkně napsané

24.04.2010 00:57:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí