Ohrožený druh

Ohrožený druh

Anotace: Poslední dobou hodně poslouchám Horáčkovo album Ohrožený druh a zamilovala jsem se do jeho stejnojmenné písně. A napadlo mě napsat na toto téma svou vlastní báseň

Sbírka: Ztrácím tě

Mám v rukou notes, pero, taky tužku
Slunce dávno odhodilo pluh
Večer chce mi dělat věrnou družku
Ať nejsem sám jak ohrožený druh

Papír v prstech zase se mi kroutí
Stín pod stolem vypadá jak duch
V životě se všechno jenom hroutí
Napsal na zeď ohrožený druh

O parapet opřená je lípa
Bílá louče vrhá světla pruh
Zapomínám jak se vlastně líbá
Smí se líbat ohrožený druh?

Otec řek by: "Ty máš teda problém!
Nevím, proč ti nastavuji sluch"
A tak v sobě dál nosím ten emblém:
Nechráněný ohrožený druh

Básníci se řídí času během
Vládcům dělaj často jenom sluhy
Já se budu toulat celým světem
Hledat stejně ohrožené druhy

Až moje hůl udělá poslední kroky
Až píseň ticha překřičí jen hluch
Do písku pak vryju tyhle sloky:
Tady leží ohrožený druh
Autor Ori Eremos, 25.04.2010
Přečteno 617x
Tipy 7
Poslední tipující: RyxiraAmyGinger, Boscai, Serja, Agniezka, CULIKATÁ, enigman
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nechráněný ohrožený druh.. hezké :)

16.04.2012 12:09:42 | Boscai

Moc,moc pěkné.

25.04.2010 21:31:00 | CULIKATÁ

ohrožený druh většinou přežije...

25.04.2010 19:53:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí