Hranice

Hranice

Anotace: Blíží se den čarodějnic ... jedna taková ....a vzhledem k hodnocení asi nezajímavá ...jenže ona tu je ..

Zazněli zvony do polí,
kde vítr tiše ševelí.
A žene dým na nešťastlivce,
ven směrem k městu od hranice.

Na kopci v slunci západu,
tam v polích u tří kamenů,
zapláli ohně do noci,
těm ženám nelze pomoci.

Ve tmě a v černém oděný
stojí pán všemi vážený
kyne svou bílou rukavicí
lysinu skrývá pod čepicí

Přijel sem z jara
po dlouhé zimě
pro měšťany to byla čest.
Chudina proto netušila
že od pánů to byla lest.

Pokud se křivě podíváš
svou ženu špatně uhlídáš
své dítě dej mu do moci
on nám prý přišel pomoci

Nedala slípka vajíčko
kozička přišla o mlíčko
koníček stratil podkovu
sousedce dej to za vinu

Tančíš-li v dešti pod vinící
pak zítra skončíš na hranici

Tam v polích u tří kamenů......
Autor Nefinečka, 26.04.2010
Přečteno 377x
Tipy 5
Poslední tipující: carodejka, CULIKATÁ, ilona, synanceia
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezoučká.

27.04.2010 12:42:00 | carodejka

Pěkně napsaná,také se mi líbí.

27.04.2010 07:25:00 | CULIKATÁ

Krásná....parádní...srdečná básnička...moc ráda jsem u Tebe hostovala!

26.04.2010 22:26:00 | ilona

Moc se mi líbí, úplně se mi při ní vybavily úryvky z Kladiva na čarodějnice.

26.04.2010 21:16:00 | synanceia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí