Návrat

Návrat

Anotace: 2009

Sbírka: Návrat

Tmavomodrá prostěradla vlají na poplach

že vám v hlavě chybí serotonin

a vše vidíme až přespříliš tmavě

a ta samotná prostěradla

i ty lavičky na kterých sedáváme

i ty cesty po kterých chodíváme

a i ty rozkvetlé louky a stráně

které nám připadají černobíle a rezavé

a přes veškerou svou krásu

nám připomínají

již tolikrát ztracené naděje




To bývaly časy

ale všechno se mění

a i my jsme se změnili.







Všechny ty časy

Všechny ty minuty a vteřiny

Pro extázi té dané chvíle

radosti

Však platné jen zlomek okamžiku

Je čas napravit poklesky mysli

porvat se s vlastní minulostí

a s klopýtáním přes vlastní překážky

z vlastních cest

a vrátit se na správnou pěšinu životem

bez spěchu, bez shonu

však hned.
Autor Jan Václav Znojemský, 27.04.2010
Přečteno 243x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a i ty rozkvetlé louky a stráně
které nám připadají černobíle a rezavé
a přes veškerou svou krásu
nám připomínají
již tolikrát ztracené naděje
To bývaly časy
ale všechno se mění
a i my jsme se změnili.

27.04.2010 17:35:00 | ROMAN LOHNERT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí