Alexandr, ten zlosyn

Alexandr, ten zlosyn

Anotace: :-)

Nemám ho rád, toho Velikýho Makedonce
už když se narodil tak Artemidin chrám
leh' prý popelem, a vůbec zlýho konce
došlo vše, s čím čest měl ten chuligán.

Ať strýc jeho poví… ale když ho zabil číší
nepoví, též Théby mlčí, se zemí srovnány,
persepolský palác s celou perskou říší
zamet' na smetiště dějin – a zkazil mi mé plány!

Proto trpím zoufalý, je mi až k breku
Ne kvůli ňáké říši proklínám ho, zloducha!
Nebýt jeho, u perského krále moh' bych totiž z fleku
já vrchního dělat eunucha...
Autor valaki, 27.04.2010
Přečteno 246x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí