RYBÁŘ

RYBÁŘ

Anotace: pro začátek trochu jednodušší básnička ze života rybáře ;)

Voda plyne pomalu
K večeru se schyluje
Sedět tiše, v zimě čekat
To rybář prostě miluje

Naplňuje ho pocit
Dobrodružství v divočině
A tak sedí, čeká, kouří,
Před prutem a voda plyne

Je to jako loterie
Neví, co se může stát
Pohrává si s myšlenkou,
Tak kde sakra budou brát?

Žena doma pere, vaří
Stará se o chod rodiny
A ten tichej blázen u vody
Prosedí sám hodiny

Obvykle jde domů s prázdnou
nikdo však nediví se tomu,
každej už je smířen s tím že
chce jenom na chvíli z domu

Voda plyne pomalu
K večeru se schyluje
Sedět tiše, v zimě čekat
To rybář prostě miluje

Náhle však vlasec se vzpružil
Policajt vylítnul vzhůru
Tak že bych snad dneska teda
Překonal tu noční můru!?

Prut se kroutí špičkou k zemi
Vlasec skřípe v navijáku
Sakra to je dobrodružství!
Nemusim ani do bijáku

Ryba se chytla už je vidět
Zmítá se prudce na hladině
Měří nejmíň metr a půl
Aspoň v rybářově vidině

To se budou doma divit
To všem spadnou čelisti
Až uviděj toho žraloka
To budou doma Čelisti!

A tak rybář vzrušen zcela
Bojuje s tou čudlou
Už se těší jako zvíře,
Jak prořízne ji kudlou

Žíly se mu plní krví
Adrenalin proudí tělem
Potí se a těžce dýchá
Pot razí si cestu čelem

Tak už ji má u břehu
Teď stačí si podběrák vzít
A už lapena je ryba
Může se pak všem pochlubit!

Však žel bohu, osud to je
Mrcha jedna škodolibá
V poslední chvíli rybářovi
Vysmekla se ryba

Shýbaje se pro podběrák
Ještě upad na prdel
,,Že já se na to nevyseru!
Do hajzlu!“ To svět neviděl

Slunce už je za obzorem
Avšak rybář stále je tu
Jančí, kope, nadává, skučí,
Slibuje odvetu

Pak navrací se zase s prázdnou
Nikdo však nediví se tomu
Všichni jsou tu za to rádi,
Že se vůbec vrátil domů

Vyslechnou si s údivem
Rybářovy historky,
I když po sobě mrkají očkem,
Že jde zas o báchorky


Voda plyne pomalu
K večeru se schyluje
Sedět tiše, v zimě čekat
To rybář prostě miluje
Autor Kytara Kyd, 27.04.2010
Přečteno 375x
Tipy 2
Poslední tipující: Kars, hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

U vody je vždycky krásně, a když neberou rybičky, je možno psát básničky.

28.04.2010 07:24:00 | Kars

co do rýmů opravdu jednodušší.. ale milá věc - a to nejsu rybář ani jeho žena :o)

27.04.2010 23:13:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí