Dojmy z blankytu

Dojmy z blankytu

Anotace: Trocha impresionismu :) A volných veršů :)

Oči jsou duhovým spektrem všech obrazů
Hnědé jako lodě s brazilskou kávou
Lesknou se jako vlastní duše v cizím odrazu
Jak modrá žluť se táhnou dlouhou životní ságou.

A pak je tu slečna Iveta
Co klobouk a paraple v snové nosí zahradě
Před prahem věčnosti skleněné sny zametá
A v noci sní sny na zámku i na hradě.

Ty oči její - hluboká toť živoucí hladina
Co těká zvědem a touhou po lidech
A ráda se mnou jak pospolu jest rodina
Vyslala básníkovi jeden ze sametu vzdech.

Slíbil jsem jí modrobílý baldachýn
I renesanční zář všech umění
Však v duši stále mám větrný mlýn
Jehož neklidná duše stále se mění.

Moře, skály, příboj, vítr a pár červánků
Vše v neklidu se potichu hýbá jak život sám
A láska více ještě běží jak sen do spánku
A jako hříšník, když prázdný jest chrám.

Všechno v abstrakcích, však lásku čistou
Nemůže nikdo zaživa míti
Když nebe, věčný pohyb planet, má duhu jistou
Zbývá jen jedno - naplno žíti!
Autor Zasněný básník, 29.04.2010
Přečteno 313x
Tipy 20
Poslední tipující: ziriant, Veselý Drak, carodejka, Jeněcovevzduchukrásného, Patrik Mališ, Jiná, Miroslav Možný, Talisman, Dev_LATea_princess, Házté, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Létej v oblacích, dokud můžeš,
přeháněj slovy ve verších
a když se ti nezdaří, ať se vzmůžeš
"láska je láska a vše je vedlejší." )))

19.05.2010 16:02:00 | carodejka

..Před prahem věčnosti skleněné sny zametá..

Fakt moc krásná

08.05.2010 17:10:00 | Lina

Hezky zní..

08.05.2010 12:19:00 | Jiná

Opravdu pěkná.

05.05.2010 16:48:00 | Miroslav Možný

Překrásná...nemám slov

02.05.2010 21:29:00 | Dev_LATea_princess

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí