Vášeň

Vášeň

Anotace: Báseň o touze a vášni

Sbírka: Vášeň

Jako kapičky deště na jediném z poupat,
jako vášnivá touha, když chci ještě doufat,
jako plamínek svíčky, já hasnu, ty spíš,
temno pod tvými víčky, když zhasnu, už sníš.
Jako jediné slovo, jenž mně vždycky spoutá,
jako jediný den, co dává mi pouta.
Leč hluboká bolest se nedá vždy srovnat,
nechť prozradí sen, s kým dáme se rovnat.
A s pocitem prázdna a v očích neřest,
poslouchám tajemný zvuk a noční šelest.
Jak mohutná bouře mnou proudí tvá slova,
jak prosba, či přání jde slyšet tě znova.
Dým s vyhaslé svíčky, sen pod tvými víčky,
a kapičky deště, touha a ještě...
Autor bjůry, 30.04.2010
Přečteno 300x
Tipy 6
Poslední tipující: Házté, ta.cupka, WAYWARD, CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky Tě vítám na Literu...hezké verše :-)

30.04.2010 20:47:00 | Házté

Ahojky-moc krásně napsaná.Culík Tě vítá v modrém ráji:-)).Posílám Ti culíčky-vidíš?Takhle se tu teď s námi budeš pěkně culit,jó?:-)))

30.04.2010 18:40:00 | CULIKATÁ

bjůry,to je moc hezké
fakt povedená báseň.
A vítej na Literu.

30.04.2010 18:35:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí