Život z pytlíku

Život z pytlíku

Anotace: O životě (hlavně ne) vážně :)

Sbírka: Chaosy

Tak nějak mi chybí inspirace,
asi mám málo kyslíku.
Zkusím vylovit bonbon z pytlíku.
A zalovit ve svém šuplíku.
Tam leží trošku chaoticky
halda papírů – jako vždycky.
Uvažuji nekriticky.
O tom že život – teoreticky,
je taky taková změť papíru.
Není napsaný na míru.
Často se kazí nadmíru.
Ach, ten můj šuplík papírů…
Připomíná mé vlastní bytí,
sem tam se na papír smítko chytí.
A ani prachovka ho nesetře.
Tím prachem myslím rozepře.
Neuklidila bych ho však,
snad by mi z toho klesnul tlak.
Už nebyla bych to já – v pravém slova smyslu.
Bez všech těch papírů popsaných bez rozmyslu.
Bez sáčků bonbonů s kyselou příchutí.
Co člověka ke šklebu přinutí.
Kdo by však toužil jen po sladkém medu?
Vždyť k životu patří i kapka jedu…
Autor Prinzeschen, 30.04.2010
Přečteno 281x
Tipy 9
Poslední tipující: Janika, Houda, Psavec, rezina, CULIKATÁ, Házté
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ten konec je super, moc se mi líbí tvůj styl básní, ST.

03.05.2010 19:57:00 | Janika

tohle psaní přesně sedí na tvůj styl :-)))

01.05.2010 17:03:00 | Houda

A do toho šuplete
ST se připlete

30.04.2010 20:15:00 | rezina

Pěkná,dobře napsaná.

30.04.2010 19:16:00 | CULIKATÁ

moc se mi líbí :-) ...ST !

30.04.2010 18:55:00 | Házté

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí