Jak získat přítele

Jak získat přítele

Anotace: Veselá báseň o přátelství.

Lidé nejsou jako ryby,
umí mluvit. Jsou to chyby?
Lidé nejsou jako sledi,
člověk člověka si hledí.

Člověk člověka si hledí...
Hledí si ho s dobrem ryzím.
Znám však lidi, co jsou bledí,
malí-li mluviti s cizím.

A tak v hlavě své si říkám,
můžu vymyslet pár rad.
Napřed ale podotýkám,
nemusí učinit zvrat.

Co je asi v tomhle hlavní,
s někým prostě povídat.
A i když nejste zábavní,
může vás mít druhý rád.

Když si dlouho povídáte,
jste na cestě nejlepší.
Teď se zbavte, však to znáte,
té ostýchavosti vší.

Jedu na výlet, chceš taky?
Tady bydlíš? Přijdu rád!
Když to vyjde, zmizí mraky.
Čeho jsem se mohl bát?

Člověk člověka si hledí,
tak to bylo i má být.
Těstoviny se zas cedí
a kávu je třeba mlít.
Autor Eva Pincová, 02.05.2010
Přečteno 389x
Tipy 11
Poslední tipující: Ivo K., ilona, Kajaro, Zorenka Ježková, mida, kreckomil, kleopatra.sedma, betmen71, lady oToman
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je bezva senza manuál fajn duše!

14.05.2010 22:38:00 | Zorenka Ježková

To je pěkné, povedené, pozitivní a veselé :)

05.05.2010 19:01:00 | kreckomil

Pěkná, veselá, pravdivá... ST ;)

02.05.2010 21:56:00 | kleopatra.sedma

Pěkné Evičko, zcela s tebou souhlasím a věř, že stejně někteří lidé ne a ne tomu uvěřit.

02.05.2010 20:57:00 | lady oToman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí