variace na krásno

variace na krásno

Anotace: rozverná slovní abstrakce

tak tenká!
melodie večera.

snesu ti akvarelové nebe!
(...rozkvétá...)
bude modře nazelenalé!
(se sešeřením
čeřím šeď v šeru
šeříkových keřů)

vždyť přece oba vidíme fialově

tuším šuškot
v muších duších!
na muštátech
šedou tuší
shakespeare ušil,
co se sluší,
šedým myším
šířit z duší
za počitky
do ovzduší.

ráda slýchám zvuky šera!
nenechám se tichem rušit.
čechrám tóny podvečera.
ticho bolně buší v uších.
jak kůže třískou rozedřená.
jak v nose závan rybích šupin.

mé nadšené procitnutí
zpívá! zpívá!
unisonem spánek smývá
z těžkých víček
s vůní svíček
s leskem sklíček
.
moje láska
neumdlívá
Autor Patěnka, 03.05.2010
Přečteno 298x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, Házté, jedam, ilona, Markéta G., enigman, CULIKATÁ, Agniezka, kikiis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

s češtinou jdou dělat divy. To se máme :-) ...ST !

05.05.2010 19:16:00 | Házté

Parádní zvukomalba, úplně si představuju jak ten tvůj večer šustivě šumí do šera ;o)

03.05.2010 20:26:00 | kikiis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí