Úsměv

Úsměv

Anotace: Prostě asi čtěte a uvidíte...

Přes šest miliard lidí, každý s jinou tváří
Naproti každé z nich však stejné slunce září
V rysech se liší, a lidé mají různé barvy pleti
V něčem se však všechny tváře podobají po staletí

Snad každá z nich se aspoň občas dokáže pousmát
Úsměv je jedno z nejhezčích co se může mezi dvěma lidmi stát
Na úsměvu je hezké to, že lze sdílet téměř s kdekým
Kdežto být jedna duše, jedno tělo, to lze jenom s někým

V lásce nám pouhý úsměv nestačí, chceme toho mnohem víc
Usměv sám ten může být hodně, polibek bez něj však nic
A ne každou noc našeho života je s kým v objetí usínat
Ale z různých důvodů se můžem na druhé každý den usmívat

Protože jsou rodina či přátelé, nebo je zkrátka rádi vidime
Nebo jim za něco vděčíme, nebo si jich vážíme
Abychom projevili sympatie, nebo druhé povzbudili
Abychom i po letech ukázali, že jsme mosty nespálili

Abychom si rozuměli, když stejnou řečí nemluvíme
Abychom dali druhým najevo, že už se na ně nezlobíme
Jeden úsměv leckdy dokáže tlusté ledy prolomit
Může vyjádřit to, co neumíme vyslovit

Starý člověk i malé dítě jsou schopni úsměv věnovat
Úsměv je něco, co může i žebrák bohatému darovat
Může někdy věci napravit, ale sotva něco zkazit
A i kdyby nebyl od srdce, nemůže do srdce kudlu vrazit

Jako slova se dají lhát, i úsměv se dá někdy předstírat
Ten upřímný se pozná v očích, můžem si ústa jak chcem zakrývat
A i když trvá krátce, jak praví jedno rčení
Avšak ani celý život nemusí upadnout v zapomnění
Autor Katka de Krho, 05.05.2010
Přečteno 329x
Tipy 10
Poslední tipující: carodejka, Vanilková Ninja, kleopatra.sedma, enigman, CULIKATÁ, Maranatha
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Katko, moc hezké, úsměv dělá mnoho, tak se usmívej dál a buď šťasná.

23.06.2010 00:20:00 | carodejka

supertip smíšku :-)

05.05.2010 12:37:00 | Vanilková Ninja

Za tuto krásnou básničku ti taky jeden úsměv posílám :)

05.05.2010 12:25:00 | kleopatra.sedma

Anóóóó.Usmívám se na Tebe:-)

05.05.2010 10:55:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí