O krizi

O krizi

Anotace: a co když nastane krize?

Trápí mně v noci ukrutná vize,
že přišla nás navštívit světová krize.
Zhroutil se obchod a s ním i burza.
Z lidí bez práce stává se lůza.
Bankéři sypou si na hlavu popel.
Naštvaný dav jim roztápí kotel.
Finanční mágové, co světu vládli,
když přišla krize, na zadek padli.
Tahleta krize trvá tři léta.
A v naší zemi ? Po práci veta.
Ceny létají prudce vzhůru.
Ekonomika žádá léčebnou kúru.
Možná jsem blázen, ale
lékem na krizi je kázeň.
Léčení netrvá chvíli.
Potřebuješ velkou píli.
Potřebuješ společenské souznění,
aby ses dostal z toho blouznění.
Budeš-li poslouchat moudré hlasy,
Nastanou opět zlaté časy.
A ze světa zmizí ukrutná vize,
že přišla nás navštívit světová krize.
Autor ŽEŇA 2, 05.05.2010
Přečteno 233x
Tipy 3
Poslední tipující: Květka Š., Romana Šamanka Ladyloba, Nefinečka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí