Nechali mně tady

Nechali mně tady

Anotace: Většina lidí jsou jako špendlíky - hlavičky na nich nejsou to hlavní. Jonathan Swift

Nechali mně tady
Samotného v temném nádvoří
A nežli umřu hlady
Má tvář se znetvoří
K obrazu doby.

Stačí mi voda, chléb a sůl
A špetka rozumu
Abych poznal kdo je tady vůl
ke komu se přisunu
bych získal na prestiži

Od chlébu a soli
Nyní snídám zvěřinu
A ty jenž zval sem voly
S těmi chrochtám z vepřínu

Přes hrb na mém hřbetě
Nenasytné břicho, hlava zrůdy
Špatně není na tom světě
Když víte jak a kudy
Autor Básničkáříček, 05.05.2010
Přečteno 353x
Tipy 11
Poslední tipující: Gabrielle, Rootness, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Patrik Mališ, ilona, CULIKATÁ, Květka Š., rezina
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí