Honzík dělá pokusy

Honzík dělá pokusy

Anotace: tuhle písnišku jsem vymyslela poslední rok ve školce s kamarádkou Andrejkou.Je o mojím bráchovi kterej má teď už 5 let ale předtím měl 1 nebo dva roky jako teď můj brácha Pavlínek Jasně,že honzík žádný pivo nepil ale je to prostě básnička,tak že.

Sbírka: Básničky, písničky, vyprávěnky a říkanky aneb co jsem tvořila jako malá a nechce se mi to mazat.

Honzík dělá pokusy,
drobí piškot na kusy.
Drobky si strká do pusy,
a pak dělá kusy,kusy.

Maminko běž pro pivo,
a pak rychle dej mi ho.
Maminka se chytá za hlavu,
že Honzík nechce jíst mléčnou potravu.
První pivo vypil celí,
druhý schoval pod postelí.

Když se Honzík probudil,
pořád druhý pivo pil.
maminko dej mi další,
projdeme se salaší.
Budem spívat lala lá
aby hudba vyhrála.
hudba hnedka vyhrála,
Honzík pořád lala lá
Honzík chce spívat pořád
a prí že je to zlořád.

Honzík honí slepičky,
pak mňouká na kočičky
kočičky se strachy chvějí,
myši se ve sklepě smějí.

Když se kočky dochvěly,
Honzík skočil do zelí.
No a ze zelí na střechu,
že natrhá pár ořechů.

Honzík louská ořechy,
nechce se mu ze střechy.
A pak musí zpátky k mámě,
teď už si spinká na slámě.
Autor LVCIVS VINICIVS TORQVATVS, 22.12.2005
Přečteno 845x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

tuhle písničku jsme skládaly s Andrejkou na školce v přírodě.

22.12.2005 09:07:00 | LVCIVS VINICIVS TORQVATVS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí