Svět

Svět

Anotace: Vzdor šílenství... vzdor lidem...

Sbírka: Temný Úsvit

Nechápu, co je to se světem,
jak kdyby točil se obráceně,
že bere rodiče malým dětem,
a vysmívá se zcela otevřeně,
každému kdo proti němu stojí,
i tomu kdo se ho bojí,
jak kdyby život s nadějí mizivou
mohl být někomu zábavou.

Co je to za svět, řekněte mi,
copak by někdo tuhle zemi
mohl milovat a držet se jí,
proč básnící jí písně pějí?
Proč vůbec chválí velkého ducha
jenž s radostí vnitřnosti kuchá,
proč tohle šílenství někdo nezarazí,
vždyť lidé jsou už jen oběti nebo vrazi.

______________________________________

Plačícím dětem rodiče nikdo nenavrátí,
každému zlu však čas se, doufám, krátí,
tak zdvihněte prapor, alespoň symbolicky,
stejně to nejspíše dopadne jako vždycky.
Jen vás prosím, žádné násilí,
to jen to šílenství více posílí,
v pravdě - již nevěřím, že něco změním,
přesto se nevzdám, žít budu sněním.

Sněním o zašlém dobru, které však ani nebylo,
kéž by tak svět byl snem, to by se mi líbilo...
Autor Trystan ap Tallwch, 09.05.2010
Přečteno 405x
Tipy 8
Poslední tipující: Iv, 4LJFilip, Pohjolanka, pamp_elka, Jiná, CULIKATÁ, hauskaa
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kéž by tak svět byl snem.... Tak to by se mi taky líbilo. ST

23.06.2010 02:31:00 | Iv

Máš rozhodně tip za nápad /já třeba miluju tu jeho ironii, svět je tak praštěnej, až je to sranda...a to mě baví :o)/ ....skoro bych ti i radila vykašlat se uplně na rýmy.... a nebo se pokusit o neotřelejší. Ale líbí se mi :* P.

17.05.2010 19:31:00 | Pohjolanka

...a pokud o tom dobru dobře snil
řeknou si -byl vůl- a divnej- ale BYL-
a tak i sen nabere hmotu, tvar -
jen - co je ksakru dobro, ptám se tisíc jar...

16.05.2010 22:38:00 | pamp_elka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí